fbpx

Psycholoog · Coach · Relatietherapeut · Praktijkeigenaar

Joke Bruggenkamp

De coach voor coaches en ondernemers!
Over mij (Joke Bruggenkamp)

Op jonge leeftijd leerde ik om sterk te zijn en dat als ik iets wilde, de beste manier was om het zelf te doen. Een gevleugelde opmerking van mij toen ik nog heel jong was, was ‘zelluf doen!’. Gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid en creativiteit, ontdekte ik de wereld en ontwikkelde ik mezelf. Niet alleen de tijdgeest, maar ook mijn persoonlijke omgeving had niet veel ruimte en aandacht voor gevoel en ik ontwikkelde daarop vooral mijn denkvaardigheden door de uitdagingen in het leven. Ik werd een kei in scenario’s bedenken en oplossingen verzinnen.

Maar het leven heeft een bijzondere manier om je strategieën te testen. Elke keer dat er iets moeilijks gebeurde, deed ik heel erg mijn best om er mee te dealen. Ik verzon van alles en meestal ging dat ook goed. Ik werd beter in het aan zien komen van problemen en ik werd nog beter in het bedenken van scenario’s om de dingen (en misschien ook de mensen) om me heen onder controle te houden. Maar al dat denken kostte wel veel energie…

Ik ging studeren en na de switch van scheikunde naar psychologie en het behalen van mijn Bul, vond ik al snel een baan in de verslavingszorg. Projecten bij Justitie, Jongerenwerk, (Gesloten-) Jeugdhulpverlening en Asielzoekers. Ik vond het allemaal leuk en ik leerde veel en snel. Maar de hoeveelheid werk nam toe en mijn hoofd maakte overuren om overal een oplossing voor te bedenken. Ik raakte het overzicht kwijt en af en toe had ik paniekaanvallen.

Toen ik 29 was, nadat een collega ziek was geworden en ik zijn werk had overgenomen zonder de extra uren, kreeg ik een burn-out. Ik kon geen enkele gedachte meer bedenken, alles werd blanco. Mijn denken stopte. Gelukkig moest ik vanwege mijn eigen opleiding als psycholoog in (leer-)therapie. Met mijn ‘ik kan dit zelf’ -strategie alleen zou ik waarschijnlijk nooit zijn gegaan of had het nog veel langer uitgesteld. Dus ging ik naar een psycholoog en heb veel gedacht en gepraat over mijn gedrag en mijn gedachten en ontdekte ook meer over mijn gevoelens. Ik heb veel nieuwe strategieën geleerd en ik werd sterker van binnen in plaats van alleen sterker aan de buitenkant. Mijn zelfvertrouwen en zelfbewustzijn groeide.

Maar mijn nieuwsgierige geest vertelde me dat er nog iets anders moest zijn. Ik miste iets. En ik begon weer te lezen, praatte met mensen op hele andere gebieden dan psychologie, zoals neurobiologie en chiropractie. En langzaam vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Je hebt gewoon een systeem in je lichaam dat je vertelt wat goed voor je is! Hoe cool (of vet 😉 is dat! Je gevoel is voorspelbaar en logisch en daarmee heel goed te reguleren.

Er is een onderliggende routekaart die je vertelt hoe je je leven moet leiden. Het legt reacties en gedrag van jezelf en andere mensen uit en geeft je signalen wanneer je goede en slechte dingen doet. Had ik dit maar geweten toen ik 29 was!

Dit ‘had ik dit maar geweten’ is ook mijn drijfveer om deze kennis te verspreiden en andere mensen te helpen goed gebruik te maken van hun gevoel.

Het heeft ook geleid tot ons bedrijfsmotto: No fear of feelings!

Want leven wordt een stuk relaxter als je niet bang bent voor je gevoel.

 

Flonker coaching & business coaching

Nu ik al een hele lange tijd psycholoog, coach en relatietherapeut ben en de methodiek Feelings Based Coaching heb ontwikkeld, die snel en effectief werkt, voel ik sterk de behoefte om mijn kennis over te dragen aan andere coaches en mezelf verder te ontwikkelen.

Leiding geven aan Flonker Coaching heeft me niet alleen gevormd als professional, maar heeft ook geleid tot uitbreiding. Ik ben zeer trots op alle coaches die ondertussen werken bij Flonker coaching. Ze werken allemaal op basis van de Feeling Based coaching methode, maar ook hun unieke kennis en ervaring inbrengen. Ik kan ze allemaal van harte aanbevelen!

Samen met mijn directe collega Priyangshu Goswami, die mede de Feelings Based Coaching methode verder heeft helpen ontwikkelen en de rest van het team, ontwikkelen we de methode nu verder en breiden deze uit naar andere gebieden. Zo hebben we onze expertise dit jaar verbreed naar diverse gebieden, waaronder lifestyle coaching, loopbaancoaching, ademcoaching en business coaching.

Tegenwoordig doe ik vooral nog wat echt bij me past. Naast het schrijven en het begeleiden van aankomende coaches, werk ik enthousiast aan de verdere ontwikkeling van onze Feelings Based Coaching methodiek. Een nieuw boek is in de maak! Een ander aspect waar ik veel voldoening uit haal, is het begeleiden van ondernemers. Hierbij werk ik samen met twee geweldige business coaches, die een schat aan oplossingen bieden voor diverse zakelijke vraagstukken.

Mocht je ondernemer of coach zijn en graag meer willen weten over wat ik voor jou kan doen, laat het me vooral even weten via een appje of een mailtje!

Waarom mensen graag met mij werken:

  • ik doorzie snel waar het probleem ligt
  • Ik heb voor vrijwel elk probleem wel een oplossing
  • ik ben een snelle denker
  • ik weet hoe gevoel werkt en waarom jij doet wat je doet
  • ik weet wat er speelt bij coaches en ondernemers

 

Mijn werkwijze

Ik hou van nieuwe dingen, lastige problemen en grote uitdagingen. Ik ben nieuwsgierig en wil graag weten hoe iets werkt. Ik help jou ook graag om je patronen te onderzoeken, uit te vinden wat voor jou werkt en de stappen te nemen om ook daadwerkelijk te kunnen veranderen.
Ik leer je graag hoe je je gevoel kunt gebruiken om de juiste keuzes te maken, je grenzen goed te voelen en je eigen pad te blijven kiezen en de volgende stap te zetten. In je privé leven, zakelijk of in relaties met anderen.

 

Persoonlijke stijl

Ik durf de stelling wel aan dat ik je kan helpen met alles waar je persoonlijk last van hebt. Ik ben een snelle denker, nieuwsgierig, positief, praktisch, kijk graag out of the box en help je met humor puzzelen voor een oplossing.

Praktische informatie
Doelgroep:
Soort Coaching:
Contact informatie

Neem contact op of plan een
vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Spreekt Joke Bruggenkamp jou aan als coach?

Maak kennis met Joke Bruggenkamp en kijk of het klikt!

Plan een kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen twee werkdagen contact op via de methode van jouw voorkeur.