fbpx

Flonker Coaching:

Emotionele Competentie

Versterk je zelfvertrouwen en welzijn door inzicht te krijgen in hoe gevoelens werken.

Zelfvertrouwen en een gevoel van richting

Het is best lastig om te erkennen dat je het even niet weet. Misschien denken mensen wel dat je heel sterk bent, omdat je doet alsof je alles wel aan kunt? Of misschien negeren ze je juist en versterken ze het gevoel dat je niks waard bent?

Het leven is soms ook best ingewikkeld: zoveel keuzes, zoveel opdrachten, iedereen wil wat van je. Hoe weet je dan nog wie jij bent en wat jij wilt?

Je kunt blijven proberen te doen wat de rest van de wereld van je vraagt, maar dat levert je alleen maar meer onzekerheid en ook eenzaamheid, uitputting en uiteindelijk misschien een depressie op. 

De oplossing ligt in het beter leren omgaan met je gevoel. Beter weten wat je wel en zeker ook niet wilt. En daar naar handelen.

Wij helpen je graag om sterk van binnen te worden, dan wordt het namelijk zoveel makkelijker om te dealen met de rest van de wereld!

Waarom mensen graag met ons werken
Meer weten over Emotionele Competentie?

Neem contact op of plan een
vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Zelfvertrouwen en een gevoel van richting

Over Emotionele Competentie

Ben je onzeker, weet je niet goed wat je met het leven aan moet? Heb je niet echt een doel in je leven of doe je iets wat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt? Dan kan deze coaching je helpen om jezelf te vinden en te genieten van het leven. Angst en onzekerheid vertroebelen je beeld. Door angst te reguleren gaat er een wereld voor je open!

Wat kan coaching in core competence voor jou betekenen?

Durven kiezen

Uitgaan van wat goed is voor jou en knopen doorhakken

Eigen mening geven

Het formuleren en uiten van je eigen mening

Omgaan met onzekerheid

Reguleren van het verlammende gevoel van onzekerheid

Omgaan met eenzaamheid

Je kunnen verbinden met jezelf én met anderen

Grenzen aangeven

Leren herkennen en aangeven van grenzen

Ruimte in durven nemen

Fysieke presentatie, staan voor jezelf

Minder pleasen

Minder aanpassen aan anderen

Focus

Weten waar je voor staat en waar je heen wilt

Relaties

Onderzoeken welke relaties je wilt en hoe je deze kunt vormgeven

Emotieregulatie

Omgaan met angst, onrust en paniek of boosheid

Complimenten

Omgaan met complimenten

Ontdekken wie jij bent

Je kwaliteiten, wensen en dromen
Ontdek wat Emotionele Competentie jou oplevert in een vrijblijvend gesprek!

Werkwijze

Dit kun je verwachten

Onze coachingsprogramma’s geven je een idee van de meest voorkomende problemen die mensen hebben. Maar iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Het gaat ook niet om het programma, maar om jou. Daarom beginnen we altijd met een intake:

1. Intake

Bij de intake stellen we altijd twee vragen: waar heb je last van en hoe zou je het graag anders willen zien? Beide vragen helpen ons om beter inzicht te krijgen in jouw situatie, zodat we je op de best mogelijke manier kunnen helpen. Vervolgens leggen we uit hoe wij werken en wat we specifiek voor jou zouden kunnen doen. Als dat past en als jij het gevoel hebt dat het klikt kunnen we door. Dat is overigens ook de reden dat we al zoveel informatie over onze coaches op de website hebben staan: wij vinden het ook heel belangrijk dat er een goede klik is. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde coach, geef dat dan vooral aan! De intake duurt ongeveer een half uur en is kosteloos.

2. Aan de slag

Onze manier van werken is dat we graag snel naar de kern gaan en problemen daar oplossen waar het pijn doet. Dat is soms moeilijk, maar het is wel de plek waar de oplossingen liggen: je wilt toch graag minder last hebben van waar je mee zit? Het geeft niet als je er tegenop ziet of niet weet hoe het moet: daar zijn wij voor. Wij helpen je met dit proces. Kort samengevat: wij weten de route naar de oplossing, jij bepaalt het tempo. Overigens leggen we je dit allemaal uitgebreid uit als we aan de slag gaan. De problemen kunnen pijnlijk zijn, onze oplossingen zijn praktisch, logisch en effectief.

3. De resultaten

Het geheim van goede coaching is dat je loslaat wat niet goed voor je is en kiest voor wat je wel wilt. Als je niet bang meer bent voor gevoelens van angst en onrust, heb je alle vrijheid om keuzes te maken, je grenzen aan te geven en vanuit rust en vertrouwen je leven vorm te geven. Dat is een vaardigheid waar je de rest van je leven gebruik van kunt maken.

Tarieven

Een waardevolle inverstering

Investeren in jezelf is vaak een lastig punt. Je vindt dat je het zelf moet doen. Het lukt anderen toch ook? Maar de vraag is eigenlijk: als jij goed voor jezelf zorgt, wil je dan ook niet de beste hulp die je kunt krijgen? Zodat je snel weer lekker in je vel zit en je energie kunt besteden aan de dingen waar je blij en gelukkig van wordt?

We werken met vaste pakketten van 5, 10 of 15 sessies*. In de intake kun je samen met je coach kijken wat het beste bij jou past. De prijzen zijn ook simpel: € 1000,- voor 5 sessie, € 2000,- voor 10 sessies en € 3000,- voor 15 sessies, allemaal excl. BTW. 

Vaak betalen werkgevers mee aan programma’s. We kunnen hiervoor een onderbouwing en offerte maken. Vraag je coach even bij de intake, we helpen je hier graag mee.

Veel gestelde vragen

Antwoorden op vragen

Dat is een goede vraag. Vertrouwen is geen knop die je aan of uit kunt zetten, maar er is wel een manier om meer vertrouwen te ontwikkelen. Vertrouwen van de ander begint altijd met vertrouwen in jezelf: als jij van jezelf weet dat wat de ander ook doet, je er wel door heen komt, dan maakt het veel minder uit wat de ander doet. Vertrouwen in jezelf betekent dat je je eigen gevoelens kunt reguleren: als jij niet bang bent om bang, boos of verdrietig (of elk ander gevoel) te zijn, dan kan niemand anders jou in je kern raken. Daarom is onze coaching ook Feelings Based Coaching. Als jouw gevoel weer werkt zoals het moet werken, dan krijg je automatisch je zelfvertrouwen. We kunnen hier nog heel veel meer over zeggen. bijvoorbeeld dat als je gevoel goed werkt, je weet wie je kunt vertrouwen en wie niet. Mocht je daar meer over willen weten, plan dan even een afspraak met ons in!
Dat hoeft meestal niet. Sterker nog, veel van onze methoden werken sneller dan in de reguliere psychologische zorg. Onze methodiek is deels gebaseerd op protocollen uit de reguliere hulpverlening. Rouwverwerking, omgaan met angst en paniek of symptomen van ADHD/ADD zijn geen probleem. Ook is in overleg EMDR/traumabehandeling mogelijk. Sterker nog, veel van onze methoden werken sneller dan in de reguliere psychologische zorg. Als er sprake is van veel en complex trauma kan een behandeling binnen de specialistische zorg een beter oplossing zijn. Wil je zeker weten of deze coaching past, neem dan even contact op, dan kijken we samen wat de beste oplossing is.
Een intake kunnen we vaak binnen een week plannen. Inplannen van het vervolg hangt even af van de agenda’s, maar het streven is altijd binnen twee weken na de intake.

Over Ons

Waarom zou je naar ons komen?

Wij zien coachen als een grote puzzel die gelegd moet worden en gebruiken jouw gevoel om te kijken welke puzzelstukjes anders gelegd moeten worden. Je gevoel vertelt je als er iets moet veranderen: Voel je je moe en uitgeput? Dikke kans dat je dan te lang over je grenzen heen bent gegaan of dingen doet die niet goed voor je zijn. Of anderen zijn te ver over jouw grenzen heen gegaan. Dat moet stoppen en daarom heb je geen energie meer. Voel je onrust en irritatie? Dan is de kans groot dat je je focus kwijt bent: je bent wel hard bezig, maar niet in de juiste richting. Je voelt die interne onrust en drive om (iets anders) te gaan doen. En de andere kant: als je wel merkt dat je goed in je vel zit, energie hebt en lekker in flow kunt werken, dan doe je precies wat de bedoeling is! Zo hebben alle gevoelens een functie: schaamte, falen, jaloezie, onzekerheid, schuldig voelen enzovoorts. Ga je te lang door, dan kun je ook fysieke klachten krijgen: hoofdpijn, migraine, concentratieproblemen, slaapproblemen, maagklachten of zelfs hartklachten.  Je niet goed voelen is niet erg, maar moet wel veranderen. Gevoelens wegdrukken en stug doorgaan kost veel energie en is op lange termijn slecht voor je gezondheid. Hoe je erachter komt wat er aan de hand is én wat je kunt doen om meer energie, flow en ontspanning te krijgen en te houden, dat kunnen wij je vertellen! We helpen je graag puzzelen: zodra de stukjes op hun plek liggen, merk je dat je van overleven weer gaat leven. En dat geeft heel veel energie!

Plan een kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen twee werkdagen contact op via de methode van jouw voorkeur.