fbpx

Holy Coach

Door Joke Bruggenkamp

Voel jij de druk om perfect te moeten zijn?

Van jou als coach wordt verwacht dat je alles wat je cliënt zegt kunt handelen. En terecht ook natuurlijk: je wordt betaald als professioneel luisterend oor en bedenker van oplossingen. Maar je bent natuurlijk ook gewoon mens en je hebt ook je eigen dingen die je meemaakt. Dus soms kan het best een beetje teveel worden. En dat is niet erg, dat hoort erbij. Maar hoe ga je daar nou goed mee om?

Ten eerste door je gevoel te zien als iets waar informatie in zit. Als iemand je bijvoorbeeld irriteert of je frustreert, is dat omdat iemand op één of andere manier over jouw grens heen gaat. Of jij gaat over je eigen grens heen.

Iemand die bijvoorbeeld de slachtofferpositie inneemt en in de ‘klaagstand’ staat, kan je irriteren omdat hij of zij je veel energie kost. Het kan voelen of je overspoeld wordt en het maar over je heen moet laten komen. Je wordt gevoelsmatig vast gezet. En dat is niet goed voor je, dus logisch dat de irritatie naar boven komt: je wilt uit deze energievretende situatie!

Ongetwijfeld zit er een kerngedachte of overtuiging achter dat je vindt dat je moet luisteren. Maar los daarvan: je lichaam laat je gewoon weten dat dit niet goed voor je is. Het kost teveel energie! Dus in plaats van te overdenken waarom dit gebeurt en hoe je anders kunt denken enzovoorts, kun je beter bedenken hoe je jezelf serieus kunt nemen!

Door actie te ondernemen en te bespreken dat je cliënt de slachtofferpositie inneemt. Want als jij er last van hebt, reken maar dat anderen daar dan ook last van hebben. En daar heeft je cliënt ongetwijfeld ook last van.

Dus als je je cliënt echt waarde wilt bieden, maak dan gebruik van je gevoel om te weten wat echt belangrijk is! En wees dapper genoeg om de confrontatie aan te gaan als het nodig is. Dat is niet alleen beter voor jou, maar ook voor je cliënt!

 

Gevoel is een systeem, net als bijvoorbeeld je stofwisseling. Als je weet hoe dat werkt, de logica in gevoel leert zien, dan kun je surfen op je gevoel én op dat van je cliënten en kun je zorgen voor echte transformaties!

Wil jij ook een echte transformatiecoach worden, die:
* snel en effectief to the point komt
* aan de slag gaat met de onderlaag
* die niet meer onzeker wordt in een gesprek
* die klanten veel waarde biedt, waardoor ze je ook graag meer willen betalen?

Leer dan hoe je gevoel werkt en wordt zelfverzekerd en super succesvol!

Deze website is met zorg gemaakt en grondig gecheckt. Ondanks deze zorgvuldigheid kunnen er (type-)fouten voorkomen. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan deze website.

Get In Touch

© Copyright 2022 powered by FLONKER