fbpx

Joke Bruggenkamp

 

Psycholoog & coach

Ik begrijp dat het best een stap is om een coach te zoeken. Belangrijk vind ik ook om iemand te zoeken die bij je past.

Coaching heeft in mijn beleving weinig zin als het niet klikt. Maar het is best lastig om iemand te zoeken via internet. Daarom stel ik me graag even aan je voor.

Allereerst over mezelf: Ik woon in Groningen, ben getrouwd en we hebben een dochter van 17 en een zoon van 10. Ik heb psychologie gestudeerd in Groningen, maar voor ik dat ben gaan doen heb ik eerst twee jaar de laboratoriumschool gedaan: scheikunde. Het analyseren van monsters en het puzzelen wat voor stoffen waar in zitten. Het puzzelen en analyseren vond ik erg leuk, maar ik haalde weinig voldoening uit het ontrafelen van allerlei stofjes. Ik heb toen besloten om me te gaan richten op het helpen van mensen: het samen uitzoeken wat er aan de hand is en hoe je kunt veranderen.

Na mijn studie ben ik gelijk in het diepe gesprongen en gaan werken in de verslavingszorg. Zowel met verslaafde gedetineerden, asielzoekers en jongeren, als ook met hun begeleiders. Ik heb daar veel teamtrainingen en cursussen gegeven. Daarna heb ik als gedragswetenschapper en behandelcoördinator bij een Justitiële Jeugdinrichting gewerkt en inhoudelijk leiding gegeven aan een behandel- en crisisgroep voor jongeren in de jeugdhulpverlening. Ik heb me verder ontwikkeld in de gezinstherapie en relatietherapie en op het gebied van traumabehandeling.

Als vervolg daarop heb ik mijn eigen psychologenpraktijk opgericht en ben me ook daar verder gaan ontwikkelen. Ik ben me vooral aan het verdiepen in hoe gevoel en verstand met elkaar samenwerken en welke rol de hersenen daar in spelen. Een heel interessant en breed gebied waar veel in ontdekt wordt en ook nog veel te ontdekken valt. Ik moet uiteraard wel wat te puzzelen houden! 

Ik heb op basis van alle kennis die ik heb opgedaan een model ontwikkeld, het Flonker Integratie Model. Hierin wordt uitgelegd waarom gevoel belangrijk is en hoe de integratie van gevoel en verstand werkt. Ik heb er ook een boek over geschreven: Gevoel is heel logisch als je weet hoe het werkt.

Met alle kennis en ervaring die ik onderweg heb opgedaan heb ik vervolgens mijn Coaching praktijk opgezet. Niet alleen het behandelen van problemen, maar vooral ook het mensen helpen uitzoeken hoe je je leven wél wilt vormgeven vind ik belangrijk. 

Het onderzoeken van wat je tegenhoudt om gelukkig te zijn of de dingen te doen waar je blij van wordt. Uitzoeken hoe je je energie op de juiste manier inzet.
En ook het vormgeven van je eigen bedrijf en het waken voor je eigenheid daar in zijn belangrijke onderdelen in mijn coaching.

Ik ga graag voor het totaalplaatje: we kunnen alle aspecten van je leven onder de loep nemen. Van je eigen onrust en gevoel, tot je werkzaamheden en samenwerking op het werk als ook je verschillende rollen en relaties met naasten, collega’s en werknemers.

 

Voor wie ben ik een goede coach:

Gaandeweg merkte ik dat ik het meeste te bieden heb aan cliënten die snel denken, gevoel maar ingewikkeld vinden (of onzin) óf juist helemaal gek worden van de hoeveelheid gevoelens waar ze tegenaan lopen. Cliënten die weten dat er wat aan de hand is, dat iets niet lekker loopt, maar niet goed de vinger op de zere plek kunnen leggen. Cliënten die vast zitten in een patroon, heel veel ideeën hebben over hoe ze eruit willen komen maar dat toch niet voor elkaar krijgen. En cliënten die het prima voor elkaar lijken te hebben maar toch niet gelukkig zijn.

Herken jij je in één of meer van deze omschrijvingen? Dan is de kans groot dat ik de goede coach voor jou ben!

Ik heb al veel cliënten met deze achtergrond kunnen helpen, al dan niet in opdracht van hun werkgever. Mijn psychologen achtergrond is daarbij een pré denk ik:

Ik heb snel door waar problemen zitten en zit snel op het onderliggende niveau, daar waar de pijn zit. Ook in relaties.

Ik weet hoe teams en organisaties werken en kan je helpen patronen te ontdekken. Bij jezelf, of in je team.

Ik weet hoe je het beste uit jezelf kunt halen en kunt genieten van het levenOok of juist vooral als je ondernemer of manager bent en te weinig tijd in een dag ervaart!

Ik heb heel veel mogelijke oplossingen voor je.

Kortom, ben je op zoek naar een goede coach?

Bel of app me op 06-20902613 dan maken we een vrijblijvende afspraak en kijken we wat ik voor jou kan betekenen!

Ik hoor graag van je!

Joke Bruggenkamp

Tijd voor Actie!

Er is een tijd voor denken en voor voelen, maar nu is het tijd voor Actie!

Want als je blijft doen wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg!

Deze website is met zorg gemaakt en grondig gecheckt. Ondanks deze zorgvuldigheid kunnen er (type-)fouten voorkomen. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan deze website.

Get In Touch

© Copyright 2022 powered by FLONKER