fbpx

Joke Bruggenkamp

We houden van out of the box denken en met onze kennis en vaardigheden op het gebied van (neuro-)psychologie, coaching en relatietherapie, hebben we voor vrijwel elk probleem een oplossing!

Verstand van gevoel

Ben jij een snelle denker met last van je gevoel?

Zit je niet op je plek, denk je is dit het nou of kom je niet uit de verf? Kijk dan eens bij Persoonlijke effectiviteit. Zoek uit of wat je doet wel past bij wie je bent. En hoe je keuzes kunt maken waardoor je focus, flow & energie krijgt.

Ben je uitgeput, is het te druk in je hoofd, denk je teveel of heb je last van paniek? Kijk dan eens bij Burn out coaching. Ook als je nog aan het werk bent kun je wel helemaal opgebrand zijn! Wil jij van je oud zeer af en je energie weer terug? Dat kan echt!

Voel jij je niet thuis in je relatie? Voel je je te weinig verbonden, ben je uit elkaar gegroeid, speelt er vreemdgaan of lukt het jullie niet om rustig ruzie te maken? Kijk dan eens bij Relatiecoaching. Want je hoeft je niet alleen te voelen in je relatie!

Our Programs

Waarom zou je voor mij kiezen?

Mijn naam is Joke Bruggenkamp en ik ben psycholoog, relatietherapeut en coach.

Ik ben na mijn studie psychologie aan de RUG, begonnen in de verslavingszorg en heb vervolgens bij Justitie, in de Jeugdhulpverlening en bij een Trauma behandeling centrum gewerkt. Ik hou, kortom wel van een uitdaging!

Ik ben oplossingsgericht, kom snel tot de kern en ik heb een heleboel ervaring. Gevoel zie ik als een geweldig signaleringssysteem, dat je precies kan vertellen waar de oplossing zit. Ik heb een scherpe blik, heb humor (vind ik zelf tenminste) en draai niet om zaken heen. Daarnaast ben ik oprecht geïnteresseerd in jou en kijk ik graag wat bij jou past. 

Ik help je graag puzzelen naar de oorzaak én de oplossing: vaak liggen de antwoorden voor het oprapen, je moet ze alleen nog even zien!

Voor wie is deze coaching geschikt?

Voor snelle denkers die graag resultaat zien, die willen weten waarom iets werkt en die beter gebruik willen maken van hun energie, kracht en gevoel. Complexe problemen zijn geen probleem! Indien nodig kunnen we ook traumabehandeling inzetten.

Laat me je helpen puzzelen

Hulp vragen is iets dat mijn coaching klanten niet snel zullen doen. Het zijn vaak sterke mannen en vrouwen die hun eigen boontjes doppen. Maar altijd alles alleen doen kan je ook uitgeput en eenzaam maken.

Daarnaast kunnen mijn coaching klanten vaak heel goed de grenzen aangeven voor anderen, maar lukt het vaak veel minder goed om goed voor zichzelf te zorgen. Ze gaan vaak (te) lang door of blijven rondlopen met teveel boosheid, onrust of paniek.

Ook als je het moeilijk vindt om te ontspannen, je te verbinden met anderen of je je richting of doel in het leven een beetje kwijt, help ik je graag puzzelen.

Wat anderen over de coaching zeggen...

Testimonials

”Tot een jaar geleden ben ik bij Joke in coaching geweest. Er waren wat veranderingen in mijn privésituatie en ik kon maar niet achterhalen waarom zo zo’n impact op mij hadden.

Tijdens het intakegesprek met Joke voelde ik mij al helemaal op mijn gemak. De coaching sessies die ik daarna heb gehad hebben mij zo ongelofelijk geholpen. Ik ontdekte waar ik echt mee zat en daardoor kreeg ik weer houvast op alle kleine zaken die de hoofdzaken leken te zijn maar eigenlijk gewoon gevolg van de hoofdzaken waren. 

Niet alleen heeft Joke mij geholpen dit te ontdekken maar zij heeft mij ook de handvatten gegeven die ik nodig had om mijzelf daarna gewoon te kunnen “redden”. Dit bleek achteraf nog handiger te zijn dan van te voren bedacht want vervolgens ging ik door ziekte in de familie een heel zwaar jaar in. De handvatten die zij mij had gegeven hebben mij overeind gehouden. 

Een jaar later heb ik Joke weer gebeld dat ik haar “nodig” had. Er was zoveel gebeurd in dat jaar. Ik dacht dit gaat een jaar duren om hier weer bovenop te komen maar na twee sessies was ik al weer helemaal in balans.

Aan Joke heb ik vaker verteld; zij is werkelijk waar één van de beste personen die ik ooit had kunnen tegenkomen. Ontzettend bedankt Joke.”

Vrouw, Advocaat

Leeftijd: 39 jaar

”Waar moet ik beginnen.. Zo was het ook toen mijn burn-out begon. Ik wilde het niet horen en vooral niet voelen. Via via kwam Joke op mijn pad.

De eerste keer bij Joke voelde ik me direct thuis. De rust en het vertrouwen van Joke kwam bij mij direct binnen. Daar zat ik bij een psycholoog en wist eerst niet waar ik aan begon.

Ik had al enorm veel meegemaakt. Vanaf mijn puberteit in en uit een rolstoel. Na een lange relatie en focus op vrienden en kennissen verloor ik dan toch echt mijzelf.

Joke gaf mij het goede gevoel om pijnlijke momenten en herinneringen een plekje te geven. We begonnen waar ik naar mijn gevoel de meeste herinneringen aan had wat mij zo enorm kwetsbaar maakte.

Eerlijk? Ik was enorm bang. Maar alles deden we stapje voor stapje. Uiteindelijk gekozen om EMDR voor hele diepe pijnlijke plekken te verwerken.

Ik had momenten dat er iets heel kleins in mijn leven gebeurde en mij dat zo veel verdriet kon doen. Door EMDR werd alles steeds meer duidelijk. Door Joke en mij ook wel rode vlaggetjes genoemd. Dit gebruik ik nog steeds. Als ik me slecht kan uiten geef ik aan dat het een rood vlaggetje is zodat de personen om mij heen het vrij snel begrijpen.

Na alles stapje voor stapje verwerkt te hebben heb ik handvatten en houvast meegekregen van Joke. Het was enorm heftig aangezien ik altijd voor andere klaar stond en veel energie had. In mijn nieuwe relatie stribbelde er van alles tegen in mijn hoofd. Ik durfde niet. Was alle vertrouwen kwijt in geluk.

Opnieuw? Ja opnieuw… Waarom? Omdat Joke en ik andere pijnlijke gebeurtenissen hadden verwerkt. En weer opnieuw stapte ik een nieuw avontuur in met Joke. Met veel verdriet belde ik Joke dat ik het even niet meer wist. Ik wilde wel maar bij elke stap kreeg ik herinneringen en kwamen er nog meer rode vlaggetjes  naar boven. Met veel geduld en liefde ging Joke met mij dit “traject” in. Ook als ik een stapje terug nam.

Om dit nieuwe leven aan te gaan ben ik samen met mijn nieuwe relatie bij Joke geweest. Sterk en met veel geduld zat mijn aanstaande man er! Jaaaa mijn aanstaande man. Joke en mijn aanstaande hebben mij door een vervelende periode heen geholpen.

Inmiddels 2 kindjes verder, 2 prachtige mannen en dit jaar gaan we trouwen. Als ik het gevoel heb dat mijn hoofd te vol raakt ga ik nog steeds naar haar toe.

Waarom? Omdat ik me heerlijk voel en wil blijven voelen.

Patricia, manager

Leeftijd: 28 jaar

FAQ

Allebei! Ik ben opgeleid als psycholoog en ken alle diagnoses en protocollen. Maar… Ik ben niet zo’n fan van protocollen. Ik werk liever in het hier en nu met wat er nu speelt. En dat is ook waarom ik mezelf graag coach noem: ik help je graag om oud zeer op te ruimen, maar alleen als het je in het hier en nu beperkt. Daarnaast help ik je graag keuzes maken voor de toekomt. Dus een mooie mix van het verwerken van het verleden en het voorbereiden op de toekomst met als uitgangspunt het hier en nu!

Jazeker kan dat! Dat gebeurt zelfs heel vaak. Ik kan een offerte en een onderbouwing voor je maken. Vaak bestaan er mogelijkheden vanuit een loopbaanontwikkelingsregeling, cursusruimte of vanuit burn-out preventie of re-integratie. Plan even een intake met me, dan kijk ik met je mee naar wat voor jou de beste oplossing is.

Jazeker. De interacties binnen teams kunnen voor veel onrust en onveiligheid zorgen. Vaak hangt dit ook samen met dat mensen niet op de goede plek zitten of dat er een verkeerde balans is in taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Regelmatig komt het ook voor dat jezelf niet de goede positie in neemt / kunt nemen. Bijvoorbeeld als jouw beslissingen niet gedragen worden door jouw management. Zeker als je mensen boven en onder je hebt kan het lastig zijn je eigen positie helder te hebben. Of als je doorgegroeid bent naar een hogere functie en je voormalige teamgenoten moet aansturen. Ik help je graag puzzelen om je plek te vinden en een strategische visie te ontwikkelen.

Simpel gesteld: ja! Want als je niet kunt praten over wat je dwars zit of wat je mist, is het ook moeilijk om je echt verbonden te voelen. Bindingsangst (angst dat je jezelf of je vrijheid kwijt raakt) en verlatingsangst (angst dat je de ander kwijtraakt) maken dat je relatie regelmatig op scherp komt te staan. Door samen deze angsten onder ogen te komen en bespreekbaar te maken, kan je relatie beter en sterker worden: een relatie waar je je veilig en thuis voelt en waar je weer kunt opladen. 

Tijd voor Actie!

Er is een tijd voor denken en voor voelen, maar nu is het tijd voor Actie!

Want als je blijft doen wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg!

Deze website is met zorg gemaakt en grondig gecheckt. Ondanks deze zorgvuldigheid kunnen er (type-)fouten voorkomen. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan deze website.

Get In Touch

© Copyright 2022 powered by FLONKER