fbpx

Joke Bruggenkamp

Naast schrijven, het opleiden van coaches en het  verder ontwikkelen van onze Feelings Based Coaching methodiek, coach ik ook coaches en ondernemers.

Ik durf de stelling wel aan dat ik je kan helpen met alles waar je last van hebt. Ik ben een snelle denker, nieuwsgierig, kijk graag out of the box en help je met humor puzzelen voor een oplossing. Benieuwd of ik je kan helpen? Plan dan een intakesessie met me in.

Feelings are the spices of life

Soms kan het leven echt iets te pittig zijn!

Heb jij last van je gevoel:
Oud zeer dat je al te lang met je meesleept?
Angsten, onzekerheden of paniek die je belemmeren?
Heb je moeite met je te verbinden in relaties, ben je bang je vrijheid óf je partner kwijt te raken?
Ben je overmatig jaloers, een driftkikker of doe je dingen die eigenlijk niet bij je passen?
Is er een onverklaarbare onrust die maakt dat je niet kunt genieten van wat je bereikt hebt?
Ben je klaar met je bewijsdrang en het gevoel dat je niet goed genoeg bent of elk moment door de mand kunt vallen?

Dan is het tijd voor actie!

Ben jij aan het overleven?

Je kunt nog zo succesvol zijn, onrust knaagt aan je. Je moet bezig blijven, want als je stil gaat zitten komt al het gevoel in één klap naar boven. De succesvolste ondernemers kunnen de grootste bedrijven runnen, maar als het gaat om het aangaan van onzekerheid, paniek, woede of verdriet slaat de schrik ze om het hart.

Je kunt proberen je onrust en gevoel eronder te houden. Je vermijdt ruzies, zorgt dat je altijd de beste bent, zorgt dat mensen je leuk vinden of zorgt voor een aureool van succesvol zijn waardoor mensen je niet meer durven aan te spreken. Maar ondertussen merk je wel dat je steeds meer aan de buitenkant leeft en dat je jezelf steeds meer kwijt raakt.

Je onrust, je gevoel eronder houden is slecht voor je. Het kost veel energie waardoor een burn out of depressie kan ontstaan. Chronische stress geeft een sterk verhoogd risico op een hartaanval en ander fysiek ongemak.
Maar wat misschien nog wel belangrijker is: als jij je gevoel eronder houdt, kun je je niet goed meer verbinden met anderen. Daardoor is het lastig anderen te vertrouwen of een gelijkwaardige, liefdevolle relatie aan te gaan of vast te houden.

Sterk zijn en doorzettingsvermogen zijn handige eigenschappen, maar als de prijs uitputting en eenzaamheid is, lijkt mij dat een slechte deal.

Jouw oplossing

Er is een oplossing voor onrust, angst, depressieve gevoelens, paniek, irritatie, gebrek aan zelfvertrouwen, je schuldig voelen of je schamen, jaloezie en ga zo maar door...

Dat is door te begrijpen hoe je gevoel werkt. Ergens weet je het wel... Je weet dat je je schaamt omdat je iets gedaan hebt wat niet bij je past. Dat je jaloers bent omdat je bang bent iemand kwijt te raken of omdat je jezelf niet goed genoeg vindt. Dat je je down voelt omdat je eigenlijk iets heel anders wilt doen met je leven... enzovoorts

Iedereen heeft toegang tot dit 'weten', het is een praktische vorm van intuïtie. Maar om hier ook daadwerkelijk wat mee te doen zul je eerst moeten leren hoe je je gevoel kunt handelen. Want om echt te veranderen, moet je je gevoel kunnen verdragen. Angst is niet erg, paniek is niet erg, eenzaamheid is niet erg. Als je maar weet hoe je er mee om kunt gaan.

Gevoel is van nature logisch en werkt volgens patronen. Een beetje van: 'Als je hier drukt doet het daar zeer'. Door uit te zoeken hoe jouw patronen werken, kun je niet alleen zorgen dat je minder geraakt wordt, maar krijg je ook heel veel tools om je onrust, je gevoel goed te duiden en te weten hoe je er mee om kunt gaan. Inzicht én handvatten voor je onrust en ander ongemakkelijk gevoel.

Wil je weten hoe dit bij jou werkt? Plan even een intake call met me in en ik leg je uit hoe je daar achter kunt komen.

Feelings Based Coaching

De mensheid heeft zichzelf ontwikkeld door de tijd heen tot een denkend wezen. Omdat het denkende mensenbrein zich als laatste ontwikkeld heeft lijkt het ook superieur aan de andere breinen: het reptielenbrein en het zoogdierenbrein. Veel coaching richt zich dan ook op het anders leren denken.

Maar uiteindelijk gaat het om de integratie van deze breinen. Het gevoelssysteem legt de verbinding tussen deze breinen en maakt dat voelen en denken geïntegreerd kunnen worden tot weten. Het Flonker Integratiemodel legt uit hoe deze gevoelssystemen werken, zowel fysiek (in je hersenen) als functioneel.

In de basis zijn er drie levels waarop we kunnen functioneren: ontspannen, onder stress en afgesloten. De mate van gevaar (mentaal of fysiek) en de mogelijkheden om dit gevaar te reguleren maakt op welk level we functioneren. Als er veel (ervaren) gevaar is, is er sprake van veel angst en zal een lichaam in overlevingstand gaan en zich afsluiten van te heftige gevoelens of de omgeving.

De Feelings Based coaching methode leert hoe om te gaan met de gevoelssystemen op deze drie levels. De gevoelssystemen kunnen worden weergegeven in een praktische kaart van je persoonlijke gevoelssysteem: De FeelingsBlueprint. Hiermee wordt gevoel logisch en is simpel te zien waarom je iets doet en wat er nodig is, in de onderlaag van gevoel, om te veranderen.

Onrust, paniek, eenzaamheid, depressie en alle heftige gevoelens zijn in de kern gevoelens die niet logisch zijn.

Een professionele tennisser weet precies waar hij de bal moet raken, hoe hard en met welk effect.
Ik weet precies hoe gevoel werkt en ik help je graag uitzoeken hoe jóuw gevoel werkt.

Plan even een intake call met me in en ik leg je uit hoe.

Mijn programma's

Voor wie is deze coaching geschikt?

Voor snelle denkers die graag resultaat zien, die willen weten waarom iets werkt en die beter gebruik willen maken van hun energie, kracht en gevoel. Het tempo in de coaching is vrij hoog, zodat we ook snel resultaat kunnen hebben. Complexe problemen zijn geen probleem! Indien nodig kunnen we ook traumabehandeling (EMDR) inzetten. 

Eerdere opdrachtgevers

Wat anderen over de coaching zeggen


Testimonials

Vrouw, Advocaat

Leeftijd: 39 jaar

”Tot een jaar geleden ben ik bij Joke in coaching geweest. Er waren wat veranderingen in mijn privésituatie en ik kon maar niet achterhalen waarom ze zo’n impact op mij hadden.

Tijdens het intakegesprek met Joke voelde ik mij al helemaal op mijn gemak. De coaching sessies die ik daarna heb gehad hebben mij zo ongelofelijk geholpen. Ik ontdekte waar ik echt mee zat en daardoor kreeg ik weer houvast op alle kleine zaken die de hoofdzaken leken te zijn maar eigenlijk gewoon gevolg van de hoofdzaken waren. 

Niet alleen heeft Joke mij geholpen dit te ontdekken maar zij heeft mij ook de handvatten gegeven die ik nodig had om mijzelf daarna gewoon te kunnen “redden”. Dit bleek achteraf nog handiger te zijn dan van te voren bedacht want vervolgens ging ik door ziekte in de familie een heel zwaar jaar in. De handvatten die zij mij had gegeven hebben mij overeind gehouden. 

Een jaar later heb ik Joke weer gebeld dat ik haar “nodig” had. Er was zoveel gebeurd in dat jaar. Ik dacht dit gaat een jaar duren om hier weer bovenop te komen maar na twee sessies was ik al weer helemaal in balans.

Aan Joke heb ik vaker verteld; zij is werkelijk waar één van de beste personen die ik ooit had kunnen tegenkomen. Ontzettend bedankt Joke.”

Jouke de Vries, ondernemer, huwelijksambtenaar en speaker SC Heerenveen

Leeftijd: jaar

Normaal gesproken los ik altijd mijn eigen dingen op. Maar nu bleef ik rondjes draaien en kwam er niet uit. Joke heeft me geholpen om op een andere manier te kijken. Ze tekende mijn probleem zo voor me uit en daarmee werd het in 1 keer helder. Vervolgens ook de stap van blijven denken naar actie ondernemen genomen en dat in een paar gesprekken. Ik ben heel blij dat ik Joke gebeld heb en ik kan haar van harte aanbevelen: niet blijven denken en piekeren, maar uitzoeken en voelen wat je wilt en dan rustig actie ondernemen…

Johan, Personal trainer

Leeftijd: 39 jaar

Ik was hoognodig toe aan een APK, ik was mezelf behoorlijk verloren onderweg en hoopte dat ik met behulp van Joke mezelf weer op de rit kon krijgen.

Groot was mijn verbazing dat ik me zo makkelijk durfde te openen en mijn kwetsbaarheid te tonen. Ik bleek het geweldig te vinden om weer handvatten te krijgen en om af te kunnen rekenen met dingen uit het verleden. 

De sfeer was heel ontspannen en vertrouwelijk, waardoor het fijn werken was met Joke. Door dat ik eerlijk kon zijn en mezelf kwetsbaar durfde op te stellen, kon ze echt met mij aan het werk. Ik kan stellen dat mijn sessies met Joke de basis hebben gelegd voor het terugvinden van mijn verloren persoonlijkheid.

 Ik ben ongelofelijk trots op mijzelf en ik heb opnieuw geleerd grenzen aan te geven en van mijzelf te houden. Hierdoor ben ik gaan sporten en heb daar prachtige resultaten in gehaald. Ik heb doelen gehaald die ik voor onmogelijk had gehouden en nu  the sky is the limit. 

Dank je wel Joke je bent voor mij een held en dat mag iedereen weten.

Na het lezen van deze review hoop ik alle twijfel bij jou weg te hebben gehaald voor een afspraak bij Joke. Ik zeg doen. Jij bent het dubbel en dwars waard. En Joke gaat je dat zeker leren zelf weer te zien.

Frans, ondernemer

Leeftijd: 60jaar

Ik heb als ondernemer niet een 9 – 17 uur job gehad dus was het eerder normaal dan abnormaal dat ik er niet was rond etenstijd. Iets waar ik achteraf toch spijt van heb. Het is namelijk het tijdstip dat je samen aan tafel de dag doorneemt met je kinderen en partner. Hierdoor mis je wat van je gezinsleven.

Werk kan verslavend zijn, het is moeilijk om er los van te komen. Dit omdat het je boeit maar ook omdat het door de werkzaamheden afgedwongen wordt. Nu ik er meer op terug kijk had ik het anders moeten doen.

Meer tijd aan mijn gezin willen besteden. Meer ontspanning moeten zoeken naast mijn werk.

Wat ik wel goed gedaan heb is, dat ik mijn werk niet mee naar huis nam. Liever ‘s avonds nog even naar kantoor dan een tas vol werk mee naar huis. Thuis voelde bij mij dus wel vrij. Wat ik ook deed: ik begon de dag rustig. Stond een drie kwartier eerder op om rustig de krant te lezen. Dat had ik dus zelf in de hand. De rest van de dag werd ik geleefd door alles wat voorbij kwam.

Tot slot, ik probeerde het altijd iedereen naar de zin te maken en te helpen. Dit had ik minder moeten doen.

Mijn ervaring met Joke heb ik als zeer plezierig beschouwd en we hebben dan ook langdurig contact met elkaar gehad. Joke is goed in staat om tot iemand door te dringen en hem te helpen in de chaos van het leven die je zo opbouwt. Samen hebben we hier weer wat richting aan gegeven.”

Man, fysiotherapeut

Leeftijd: 34 jaar

Ik heb je coaching als heel prettig ervaren. Duidelijk, nuchter, regelmatig confronterend, zeer verhelderend en altijd met gevoel. Ik heb er veel aan gehad, ik heb mezelf beter leren kennen en heb inzicht gekregen in mijn denken en handelen (en valkuilen). En niet alleen mbt mezelf maar ook mbt mijn relatie.

Daarbij vind ik je, naast je rechtlijnige nuchterheid een zeer empathisch persoon, een gevoelsmens, je weet een veilige sfeer te creëren waardoor het me niet veel moeite kostte open te zijn over mijn problemen en gevoelens.”

Anneke, Ondernemer en organisatieadviseur

Leeftijd: 54 jaar

Ik heb Joke ervaren als zeer betrokken, snel, praktisch en analytisch. Daarnaast beschikt ze m.i. over veel kennis en methodes die ze mooi integreert in de gesprekken. Naast therapeut ook een gesprekspartner op niveau en met warmte.

Ik kan haar je aanbevelen.

Nynke, Manager

Leeftijd: 34 jaar

In mijn werk liep ik aan tegen het vinden van een balans tussen mijn eigen koers willen varen en de belangen van de organisatie behartigen. Leren van andere werkwijzen die collega’s inzetten zonder dat ik mezelf aanpas aan een werkwijze die niet bij me past. Ik loop er regelmatig tegenaan dat ik me wat een vreemde eend in de bijt voel, ik lijk vaak anders te denken dan mijn collega’s.

Eerder liep ik daar in vast door te gaan twijfelen aan mijn eigen aanpak… tegenwoordig laat ik dat meer los en bij de ander en doe ik wat bij mij past. En hoe je grenzen aan kunt geven over (soms extra toegewezen) taken zonder dat je daarmee overkomt alsof je je werk niet aankan of alsof je je verantwoordelijkheden niet wil nemen…

Joke doorziet snel de situatie en waar de kern van het “probleem” zit. Ze zegt wat ze denkt, is liever confronterend waarbij ze checkt of ze goed zit dan dat ze erom heen draait of veel tijd verspilt in een poging gevoelens te sparen. Ik hou daarvan, bij mij werkt dat goed. Ze voelt mensen goed aan en kan in een gesprek met meerdere mensen meerzijdig partijdig zijn. Ze luistert zonder oordeel en geeft opbouwende feedback die steunend voelt. Ik heb veel geleerd over mezelf en waarom ik doe wat ik doe. Wat ik belangrijk vind in het leven en wanneer de meeste energie stroomt..

Menno, Adviseur Bedrijfsmanagement en - strategie

Leeftijd: 59 jaar

”Ik heb een zaak met een drukke consultancy praktijk. De sector waarin ik werk is me nauw aan het hart gelegen. Dat betekent dat ik de vraag en de hectiek die er is, soms onbenoemd, heel goed aanvoel.

Dat geeft in een behoorlijk aantal gevallen een grote druk in mijn tijdsplanning. Ik streef ernaar om iedereen altijd zo veel mogelijk van dienst te zijn, maar dat is niet mogelijk. Ik liep/loop tegen het feit aan dat ik zoveel consulten per dag heb dat ik onvoldoende tijd heb voor telefoon en mails. Dit vertaalt zich in rare tijdstippen waarin ik mail en de terugbel- verplichtingen probeer rond te zetten. 

Toen ik ook met regelmaat geconfronteerd werd met de opmerking van klanten dat mijn actuele bereikbaarheid te wensen overhield, in combinatie met dat ik zelf het gevoel had me de benen uit het lijf te rennen, voelde ik de onmacht en de spagaat…Die onmacht en spagaat heb ik bij Joke neergelegd. 

De herkenning en erkenning van haar deed me ontzettend goed. En dat het een vaker voorkomend verschijnsel was. Ik ervaar haar coaching als begripvol, scherp analytisch en deskundig. De reflectie op de praktische onhaalbaarheid van perfectie is iets wat ik wel wist, maar toch is het erg fijn en constructief om met haar over een praktische invulling voor de day to day business te hebben. Ik heb ervaren dat ik vaker nee kan zeggen zonder schade en dat ik met klanten kan overleggen dat mijn agenda en planning mogelijkerwijs niet onbeperkt is qua kansen.

Met andere woorden, wat de coaching mij heeft opgeleverd:
– maak de realiteit inzichtelijk voor jezelf en daarmee ook voor een ander
– nee zeggen mag
– durf na te denken over aanpassing van tarieven voor speciale opdrachten
– schakel extra arbeid in als er meer vraag blijft komen dan je zelf aankan

A. Leerkracht VO

Leeftijd: 30 jaar

”Joke werd mij via via aangeraden en dat is één van de beste adviezen die ik heb gekregen. Een eerdere ervaring met een coach had me wat sceptisch gemaakt, maar Joke verstaat haar vak als geen ander. Geen eindeloze intakesessies of vragenlijsten maar ze gaat direct aan de slag. 

Joke is een warme, nuchtere persoonlijkheid met een groot gevoel voor humor waardoor het soms bijna voelt alsof je voor je plezier met haar afspreekt. Ze werkt heel praktisch en duidelijk en heeft enorm veel kennis. De manier waarop ze verstand en gevoel met elkaar kan verbinden is verhelderend en verfrissend. 

Al na een paar sessies voelde ik me een compleet ander mens! Ik kan Joke iedereen aanraden.

man, inspecteur belastingdienst

Leeftijd: 39 jaar

”Ik wilde graag meer inzicht in mijn eigen handelen. Mijn grootste inzicht is dat als ik de ander de ruimte geef, het makkelijker is om  toenadering te vinden. 

Joke is begripvol, betrokken, direct, praktisch. Als je een coach zoekt zou ik zeggen: 

Altijd doen! Iedere stap is een stap voorwaarts en met een coach als Joke kun je meerdere stappen tegelijk zetten.

Patricia, manager

Leeftijd: 28 jaar

”Waar moet ik beginnen.. Zo was het ook toen mijn burn-out begon. Ik wilde het niet horen en vooral niet voelen. Via via kwam Joke op mijn pad.

De eerste keer bij Joke voelde ik me direct thuis. De rust en het vertrouwen van Joke kwam bij mij direct binnen. Daar zat ik bij een psycholoog en wist eerst niet waar ik aan begon. Ik had al enorm veel meegemaakt. Vanaf mijn puberteit in en uit een rolstoel. Na een lange relatie en focus op vrienden en kennissen verloor ik dan toch echt mijzelf.

Joke gaf mij het goede gevoel om pijnlijke momenten en herinneringen een plekje te geven. We begonnen waar ik naar mijn gevoel de meeste herinneringen aan had wat mij zo enorm kwetsbaar maakte.

Eerlijk? Ik was enorm bang. Maar alles deden we stapje voor stapje. Uiteindelijk gekozen om EMDR voor hele diepe pijnlijke plekken te verwerken.

Ik had momenten dat er iets heel kleins in mijn leven gebeurde en mij dat zo veel verdriet kon doen. Door EMDR werd alles steeds meer duidelijk. Door Joke en mij ook wel rode vlaggetjes genoemd. Dit gebruik ik nog steeds. Als ik me slecht kan uiten geef ik aan dat het een rood vlaggetje is zodat de personen om mij heen het vrij snel begrijpen.

Na alles stapje voor stapje verwerkt te hebben heb ik handvatten en houvast meegekregen van Joke. Het was enorm heftig aangezien ik altijd voor andere klaar stond en veel energie had. In mijn nieuwe relatie stribbelde er van alles tegen in mijn hoofd. Ik durfde niet. Was alle vertrouwen kwijt in geluk.

Opnieuw? Ja opnieuw… Waarom? Omdat Joke en ik andere pijnlijke gebeurtenissen hadden verwerkt. En weer opnieuw stapte ik een nieuw avontuur in met Joke. Met veel verdriet belde ik Joke dat ik het even niet meer wist. Ik wilde wel maar bij elke stap kreeg ik herinneringen en kwamen er nog meer rode vlaggetjes  naar boven. Met veel geduld en liefde ging Joke met mij dit “traject” in. Ook als ik een stapje terug nam.

Om dit nieuwe leven aan te gaan ben ik samen met mijn nieuwe relatie bij Joke geweest. Sterk en met veel geduld zat mijn aanstaande man er! Jaaaa mijn aanstaande man. Joke en mijn aanstaande hebben mij door een vervelende periode heen geholpen.

Inmiddels 2 kindjes verder, 2 prachtige mannen en dit jaar gaan we trouwen. Als ik het gevoel heb dat mijn hoofd te vol raakt ga ik nog steeds naar haar toe.

Waarom? Omdat ik me heerlijk voel en wil blijven voelen.

FAQ

Allebei! Ik ben opgeleid als psycholoog en ken alle diagnoses en protocollen. Maar… Ik ben niet zo’n fan van protocollen. Ik werk liever in het hier en nu met wat er nu speelt. En dat is ook waarom ik mezelf graag coach noem: ik help je graag om oud zeer op te ruimen, maar alleen als het je in het hier en nu beperkt. Daarnaast help ik je graag keuzes maken voor de toekomt. Dus een mooie mix van het verwerken van het verleden en het voorbereiden op de toekomst met als uitgangspunt het hier en nu!

Jazeker. De interacties binnen teams kunnen voor veel onrust en onveiligheid zorgen. Vaak hangt dit ook samen met dat mensen niet op de goede plek zitten of dat er een verkeerde balans is in taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Regelmatig komt het ook voor dat jezelf niet de goede positie in neemt / kunt nemen. Bijvoorbeeld als jouw beslissingen niet gedragen worden door jouw management. Zeker als je mensen boven en onder je hebt kan het lastig zijn je eigen positie helder te hebben. Of als je doorgegroeid bent naar een hogere functie en je voormalige teamgenoten moet aansturen. Ik help je graag puzzelen om je plek te vinden en een strategische visie te ontwikkelen.

Simpel gesteld: ja! Want als je niet kunt praten over wat je dwars zit of wat je mist, is het ook moeilijk om je echt verbonden te voelen. Bindingsangst (angst dat je jezelf of je vrijheid kwijt raakt) en verlatingsangst (angst dat je de ander kwijtraakt) maken dat je relatie regelmatig op scherp komt te staan. Relatie coaching is ook mogelijk: Door samen deze angsten onder ogen te komen en bespreekbaar te maken, kan je relatie beter en sterker worden: een relatie waar je je veilig en thuis voelt en waar je weer kunt opladen. 

Tijd voor Actie!

Er is een tijd voor denken en voor voelen, maar nu is het tijd voor Actie!

Want als je blijft doen wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg!

Deze website is met zorg gemaakt en grondig gecheckt. Ondanks deze zorgvuldigheid kunnen er (type-)fouten voorkomen. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan deze website.

Get In Touch

© Copyright 2022 powered by FLONKER