fbpx

Duiveltjes, Engeltjes & Dieet Dilemma’s

Afslanken en gezonder leven

Afslanken? Gezonder leven? Allemaal prachtig, maar laten we eerlijk zijn: in het begin is het net zo frustrerend als een aflevering van een soapserie waar je niets van begrijpt. Het gaat niet alleen om het vervangen van je geliefde snacks door wortels of het doen van yoga op onmogelijke tijdstippen. Nee, het is ook een kwestie van afscheid nemen van je oude, vertrouwde (maar oh zo niet-helpende) gewoontes en het verwelkomen van nieuwe, sprankelende levenspatronen.

 

Het doel van afslanken is prachtig

Stel je voor: een bord vol regenboog groenten, een dagelijkse wandeling of een stevige workout en momenten van pure zen en ontspanning… een gouden trio dat je ongetwijfeld doet stralen van energie en gezondheid. Maar, zoals je misschien al voelt aankomen, de praktijk is vaak een tikkeltje weerbarstiger. Je start met een dosis enthousiasme waar je u tegen zegt, maar voor je het weet, steekt de weerstand de kop op.

 

In de praktijk is afslanken weerbarstig

Weerstand, die stiekeme saboteur, komt vaak om de hoek kijken omdat we stiekem houden van onze oude gewoontes. Ze zijn comfortabel, vertrouwd en vragen weinig denkwerk. “Waarom iets nieuws proberen?”, fluistert je brein, terwijl je probeert te kiezen tussen een appel en een chocoladereep. Het is een eeuwenoude strijd tussen het duiveltje en het engeltje op je schouders, waarbij het duiveltje je verleidt met de zoete zonde van het oude en het engeltje je wijst op de glorie van een gezonde toekomst.

 

Doorbreken van patronen

Maar vrees niet! Weerstand is niet je vijand, maar je leermeester in vermomming. Met ‘weerstand = leerstand’ als je nieuwe mantra, zul je merken dat je langzaam maar zeker je oude gewoontes de deur wijst en kiest voor wat echt goed voor je is. Dus, de volgende keer dat je zwicht voor die verleidelijke stroopwafel, geniet ervan, maar gebruik het ook als leermoment.

Voel je je schuldig? Prima, maar leer ervan en bedenk een strategie voor de volgende keer. Zo maak je bewuste keuzes die je helpen groeien en bloeien.

 

Weerstand = leerstand

En als het even niet gaat zoals gepland? Laat de dramaqueen in je los, baal als een stekker, maar sta daarna op, stof jezelf af en bedenk hoe je het de volgende keer anders gaat doen. Elke kleine overwinning is een stapje dichter bij je doel. Het doorbreken van oude patronen is misschien even wennen, maar de beloning is het meer dan waard.

 

Lifestyle coaching by Flonker

Mocht je een steuntje in de rug nodig hebben en wat extra tools om je duivelse dilemma’s in goede banen te leiden, dan helpen we je graag. Kijk even op www.flonker.nl/lifestyle-coaching/ of maak direct een afspraak bij Lizzy Giessen www.flonker.nl/coaches/lizzy-giesen/!

Mijn hoofd zegt links, mijn gevoel zegt rechts

Als je denken...

Snelle denkers krijgen vaak de ergste burn-outs

de vicieuze cirkel...

Plan een kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen twee werkdagen contact op via de methode van jouw voorkeur.