fbpx

Ervaringen van cliënten

Klantervaringen

Wat onze cliënten over ons kwijt willen.

Jouke de Vries

Eventspecialist

Ik ervoer, nadat ik de ‘greep’ op m’n persoonlijke leven even niet zo goed onder controle had, hoe fijn het is om met iemand hierover te praten. Bij Flonker kreeg ik door Joke veel nieuwe inzichten en handvaten die me hielpen vlot e.e.a. weer op de rit te krijgen, dankjewel 🙏

Else Hovius

Placement coordinator

Bij Joke Bruggenkamp van Flonker Coaching word je gezien en gehoord zoals je bent. Met humor en vertrouwen ga je de samenwerking aan. Er wordt goed gekeken naar je hulpvraag en naar de onderliggende oorzaken van je probleem. Zowel hands-on oefengerichte opdrachten als het meer en dieper exploreren van gevoel en patronen komen aan de orde. Je hebt zelf de regie in wat je wilt en aan kan. Joke is meer dan een coach, met haar achtergrond als psycholoog en haar voorliefde voor theorie en literatuur over de mens in combinatie met humor en duidelijkheid krijg m.i. prachtige ondersteuning.

Alex van Ginneken

Online Business Coach

Als je op zoek bent naar een betrokken en effectieve relatiecoach, kan ik Joke zonder enige twijfel aanbevelen. Joke brengt een perfecte balans van professionele kennis en empathie in haar coaching. Haar advies gaf altijd nieuwe inzichten, en was praktisch en toepasbaar.

Elke sessie met Joke kon intens zijn maar gaf nieuwe inzichten en vaardigheden op mijn pad naar gezonde een relatie. Ze biedt een veilige, open en niet-oordelende omgeving, wat enorm hielp om mijn eigen obstakels en patronen te herkennen en aan te pakken.

In mijn ogen is Joke veel meer dan een relatiecoach. Dank je wel, Joke, voor je inzicht, begeleiding, en ondersteuning tijdens mijn reis!

Judith Bos

Mediator

Ik verwijs graag door naar Joke, zij weet mensen tot keuzes te bewegen!

Jeanette Kuin

Joke weet als geen ander het gevoel en logica met elkaar te verbinden. Als de gedachten door mijn hoofd dwarrelen is het na een gesprek met Joke duidelijk waarom deze gedachten er zijn en dat het heel logisch is dat deze gedachten er zijn. Samen kijken we welke processen gaande zijn. De afbeeldingen die zij daarbij schetst geven mij inzicht. Veel aandacht is er voor gevoel. Gevoel dat ik soms wil wegstoppen, terwijl het een helpend mechanisme is. Als het echt even niet gaat, luister dan naar je gevoel. Stop met analyseren of het bedenken van oplossingen laat het gevoel er zijn en luister ernaar. Dank je Joke voor de inzichten die jij hebt gegeven in de processen van mijn brein, mijn lijf.

Sanne

Ik kwam bij Flonker omdat ik voelde dat ik iets anders moest doen. Keer op keer kwam ik in situaties terecht waarna ik dacht: hoe kom ik hier nu weer terecht? Het ging allemaal aan me voorbij. Van Barbara heb ik geleerd waar die passiviteit vandaan komt en waarom ik dat deed. Dankzij een hele rustige, nuchtere en duidelijke begeleiding begon ik te zien dat ik geen contact meer had met mezelf. En toen hebben we samen een plan gemaakt waarmee ik het contact kon herstellen. Nu ben ik veel minder passief en neem ik wat ik voel serieus. Dingen zijn soms nog steeds eng om te proberen maar ik heb nu veel meer vertrouwen in mezelf. Barbara is echt super, ze vindt niets raar en legt alles heel duidelijk uit.

Jacqueline Kouer

Lizzy is een topper. Ik ben superfijn begeleid en heb sinds jaren echt resultaat geboekt. Je kunt eerlijk zijn tegen haar en ze heeft altijd goed advies.

Liesbeth

Een super eerlijke positieve fijne coach waar je zeker resultaat mee behaalt en behoudt. Ik ben in 3 maanden al 8 kilo kwijt en heb mezelf veel beter leren kennen door de handvatten die Lizzy heeft gegeven en tips. Ik kan haar zeker aanbevelen!

Anoniem

Anderhalf jaar heeft Lizzy mij ontzettend goed geholpen om mijn levensstijl aan te passen naar een gezondere variant. Het voelde niet als een dieet, maar als een aanpassing van mijn levensstijl. De afspraken stonden in het teken van afvallen, maar ook van persoonlijke ontwikkeling. Dat was voor mij een ontzettend fijne ervaring! Na 6 maanden ben ik 10,2 kg afgevallen. Een prestatie waar ik ontzettend blij mee ben. Nogmaals ontzettend bedankt Lizzy!

Jay Morgan-Howes

Ik was al een tijdje bezig met het proberen mijn doel te bereiken, maar helaas was het zonder het resultaat wat ik zocht. Ik heb toen ervoor gekozen om advies te vragen en kwam bij Lizzy terecht.

Vanaf de eerste afspraak voelde ik me helemaal thuis bij Lizzy, ze is vriendelijk, behulpzaam en heeft passie voor haar werk en wil echt resultaat boeken om je doel te halen. Ik heb veel geleerd van Lizzy, ze heeft me de sleutel voor wat ik nodig heb om mijn doel te bereiken. De persoonlijke menu’s die ze samenstelt zijn goed en makkelijk te volgen en als er iets tussen zit wat je niet lekker vindt, dan kun je dat makkelijk verruilen voor iets anders. 

Alles bij elkaar, als je goed advies en tips wilt en hulp nodig hebt, bij het behalen van je doel dan is Lizzy een echte aanrader!

Farshad Cheraghi

Eigenaar, Da Carlo Restaurant

Wij zijn heel blij met Sander zijn coaching. Hij heeft veel structuur aangebracht in de manier waarop ons managementteam met elkaar overlegt en de taken afstemt. We hebben meer duidelijkheid gekregen over de taken en posities en hoe die goed ingevuld kunnen worden.

We zijn veel minder tijd kwijt aan overleggen en weten veel beter van elkaar wie wat doet en wanneer. Sander neemt niet per se de taken over, maar kijkt met je naar je doelen en hoe je die wilt bereiken. Uiteindelijk ligt het wel aan jezelf natuurlijk om het ook op te pakken en uit te voeren. Het helpt denk ik dat Sander zelf een bedrijf heeft geleid: hij heeft een goed gevoel voor waar de gaten vallen en waar je met kleine veranderingen al veel effect (en winst) kunt verkrijgen. Hij snapt de business gewoon heel goed en zijn adviezen werken ook echt. We gaan binnenkort verder uitbreiden en zullen ook daar zeker de structuur en adviezen van Sander gaan gebruiken. We kunnen Sander van harte aanbevelen!

Anoniem (Vrouw van 39 jaar)

Advocaat

Tot een jaar geleden ben ik bij Joke in coaching geweest. Er waren wat veranderingen in mijn privésituatie en ik kon maar niet achterhalen waarom ze zo’n impact op mij hadden.

Tijdens het intakegesprek met Joke voelde ik mij al helemaal op mijn gemak. De coaching sessies die ik daarna heb gehad hebben mij zo ongelooflijk geholpen. Ik ontdekte waar ik echt mee zat en daardoor kreeg ik weer houvast op alle kleine zaken die de hoofdzaken leken te zijn, maar eigenlijk gewoon het gevolg van de hoofdzaken waren. 

Niet alleen heeft Joke mij geholpen dit te ontdekken, maar zij heeft mij ook de handvatten gegeven die ik nodig had om mijzelf daarna gewoon te kunnen “redden”. Dit bleek achteraf nog handiger te zijn dan van tevoren bedacht, want vervolgens ging ik door ziekte in de familie een heel zwaar jaar in. De handvatten die zij mij had gegeven hebben mij overeind gehouden. 

Een jaar later heb ik Joke weer gebeld dat ik haar “nodig” had. Er was zoveel gebeurd in dat jaar. Ik dacht dit gaat een jaar duren om hier weer bovenop te komen, maar na twee sessies was ik alweer helemaal in balans.

Aan Joke heb ik vaker verteld; zij is werkelijk waar één van de beste personen die ik ooit had kunnen tegenkomen. Ontzettend bedankt Joke.

Johan

Personal trainer, 39 jaar

Ik was hoognodig toe aan een APK, ik was mezelf behoorlijk kwijtgeraakt onderweg en hoopte dat ik met behulp van Joke mezelf weer op de rit kon krijgen.

Groot was mijn verbazing dat ik me zo makkelijk durfde te openen en mijn kwetsbaarheid te tonen. Ik bleek het geweldig te vinden om weer handvatten te krijgen en om af te kunnen rekenen met dingen uit het verleden. 

De sfeer was heel ontspannen en vertrouwelijk, waardoor het fijn werken was met Joke. Doordat ik eerlijk kon zijn en mezelf kwetsbaar durfde op te stellen, kon ze echt met mij aan het werk. Ik kan stellen dat mijn sessies met Joke de basis hebben gelegd voor het terugvinden van mijn verloren persoonlijkheid.

 Ik ben ongelofelijk trots op mijzelf en ik heb opnieuw geleerd grenzen aan te geven en van mijzelf te houden. Hierdoor ben ik gaan sporten en heb daar prachtige resultaten in gehaald. Ik heb doelen gehaald die ik voor onmogelijk had gehouden en nu  the sky is the limit. 

Dank je wel Joke je bent voor mij een held en dat mag iedereen weten.

Mocht jij twijfelen of je met Joke aan de slag wilt? Ik zeg doen. Jij bent het dubbel en dwars waard. En Joke gaat je dat zeker leren zelf weer te zien.”

F. van der Esch

Ondernemer

Ik heb als ondernemer niet een 9 – 17 uur job gehad, dus was het eerder normaal dan abnormaal dat ik er niet was rond etenstijd. Iets waar ik achteraf toch spijt van heb. Het is namelijk het tijdstip dat je samen aan tafel de dag doorneemt met je kinderen en partner. Hierdoor mis je wat van je gezinsleven.

Werk kan verslavend zijn, het is moeilijk om er los van te komen. Dit omdat het je boeit, maar ook omdat het door de werkzaamheden afgedwongen wordt. Nu ik er meer op terug kijk had ik het anders moeten doen.

Meer tijd aan mijn gezin willen besteden. Meer ontspanning moeten zoeken naast mijn werk.

Wat ik wel goed gedaan heb is, dat ik mijn werk niet mee naar huis nam. Liever ‘s avonds nog even naar kantoor dan een tas vol werk mee naar huis. Thuis voelde bij mij dus wel vrij. Wat ik ook deed: ik begon de dag rustig. Stond een drie kwartier eerder op om rustig de krant te lezen. Dat had ik dus zelf in de hand. De rest van de dag werd ik geleefd door alles wat voorbij kwam.

Tot slot, ik probeerde het altijd iedereen naar de zin te maken en te helpen. Dit had ik minder moeten doen.

Mijn ervaring met Joke heb ik als zeer plezierig beschouwd en we hebben dan ook langdurig contact met elkaar gehad. Joke is goed in staat om tot iemand door te dringen en hem te helpen in de chaos van het leven die je zo opbouwt. Samen hebben we hier weer wat richting aan gegeven.

Anoniem (man van 34 jaar)

fysiotherapeut

Ik heb je coaching als heel prettig ervaren. Duidelijk, nuchter, regelmatig confronterend, zeer verhelderend en altijd met gevoel. Ik heb er veel aan gehad, ik heb mezelf beter leren kennen en heb inzicht gekregen in mijn denken en handelen (en valkuilen). En niet alleen m.b.t. mezelf, maar ook m.b.t. mijn relatie.

Daarbij vind ik je, naast je rechtlijnige nuchterheid, een zeer empathisch persoon, een gevoelsmens, je weet een veilige sfeer te creëren waardoor het me niet veel moeite kostte open te zijn over mijn problemen en gevoelens.

A. Boersma

Ondernemer en organisatieadviseur

Ik heb Joke ervaren als zeer betrokken, snel, praktisch en analytisch. Daarnaast beschikt ze m.i. over veel kennis en methodes die ze mooi integreert in de gesprekken. Naast psycholoog/coach ook een gesprekspartner op niveau en met warmte. Ik kan haar je aanbevelen

Nynke de Boer

Manager

In mijn werk liep ik aan tegen het vinden van een balans tussen mijn eigen koers willen varen en de belangen van de organisatie behartigen. Leren van andere werkwijzen die collega’s inzetten zonder dat ik mezelf aanpas aan een werkwijze die niet bij me past. Ik loop er regelmatig tegenaan dat ik me wat een vreemde eend in de bijt voel, ik lijk vaak anders te denken dan mijn collega’s.

Eerder liep ik daar in vast door te gaan twijfelen aan mijn eigen aanpak… tegenwoordig laat ik dat meer los en bij de ander en doe ik wat bij mij past. En hoe je grenzen aan kunt geven over (soms extra toegewezen) taken zonder dat je daarmee overkomt alsof je je werk niet aankan of alsof je je verantwoordelijkheden niet wil nemen…

Joke doorziet snel de situatie en waar de kern van het “probleem” zit. Ze zegt wat ze denkt, is liever confronterend waarbij ze checkt of ze goed zit dan dat ze eromheen draait of veel tijd verspilt in een poging gevoelens te sparen. Ik hou daarvan, bij mij werkt dat goed. Ze voelt mensen goed aan en kan in een gesprek met meerdere mensen meerzijdig partijdig zijn. Ze luistert zonder oordeel en geeft opbouwende feedback die steunend voelt. Ik heb veel geleerd over mezelf en waarom ik doe wat ik doe. Wat ik belangrijk vind in het leven en wanneer de meeste energie stroomt..

Anoniem (30 jaar)

Joke werd mij via via aangeraden en dat is één van de beste adviezen die ik heb gekregen. Een eerdere ervaring met een coach had me wat sceptisch gemaakt, maar Joke verstaat haar vak als geen ander. Geen eindeloze intakesessies of vragenlijsten maar ze gaat direct aan de slag. 

Joke is een warme, nuchtere persoonlijkheid met een groot gevoel voor humor waardoor het soms bijna voelt alsof je voor je plezier met haar afspreekt. Ze werkt heel praktisch en duidelijk en heeft enorm veel kennis. De manier waarop ze verstand en gevoel met elkaar kan verbinden is verhelderend en verfrissend. 

Al na een paar sessies voelde ik me een compleet ander mens! Ik kan Joke iedereen aanraden.

Anoniem (man van 39 jaar)

inspecteur belastingdienst

Ik wilde graag meer inzicht in mijn eigen handelen. Mijn grootste inzicht is dat als ik de ander de ruimte geef, het makkelijker is om  toenadering te vinden. 

Joke is begripvol, betrokken, direct, praktisch. Als je een coach zoekt zou ik zeggen: 

Altijd doen! Iedere stap is een stap voorwaarts en met een coach als Joke kun je meerdere stappen tegelijk zetten.

Patricia

Manager

Waar moet ik beginnen.. Zo was het ook toen mijn burn-out begon. Ik wilde het niet horen en vooral niet voelen. Via via kwam Joke op mijn pad.

De eerste keer bij Joke voelde ik me direct thuis. De rust en het vertrouwen van Joke kwam bij mij direct binnen. Daar zat ik bij een psycholoog en wist eerst niet waar ik aan begon. Ik had al enorm veel meegemaakt. Vanaf mijn puberteit in en uit een rolstoel. Na een lange relatie en focus op vrienden en kennissen verloor ik dan toch echt mijzelf.

Joke gaf mij het goede gevoel om pijnlijke momenten en herinneringen een plekje te geven. We begonnen waar ik naar mijn gevoel de meeste herinneringen aan had, wat mij zo enorm kwetsbaar maakte.

Eerlijk? Ik was enorm bang. Maar alles deden we stapje voor stapje. Uiteindelijk gekozen om EMDR voor hele diepe pijnlijke plekken te verwerken.

Ik had momenten dat er iets heel kleins in mijn leven gebeurde en mij dat zo veel verdriet kon doen. Door EMDR werd alles steeds meer duidelijk. Door Joke en mij ook wel rode vlaggetjes genoemd. Dit gebruik ik nog steeds. Als ik me slecht kan uiten geef ik aan dat het een rood vlaggetje is zodat de personen om mij heen het vrij snel begrijpen.

Na alles stapje voor stapje verwerkt te hebben, heb ik handvatten en houvast meegekregen van Joke. Het was enorm heftig aangezien ik altijd voor anderen klaar stond en veel energie had. In mijn nieuwe relatie stribbelde er van alles tegen in mijn hoofd. Ik durfde niet. Was alle vertrouwen kwijt in geluk.

Opnieuw? Ja opnieuw… Waarom? Omdat Joke en ik andere pijnlijke gebeurtenissen hadden verwerkt. En weer opnieuw stapte ik een nieuw avontuur in met Joke. Met veel verdriet belde ik Joke dat ik het even niet meer wist. Ik wilde wel maar bij elke stap kreeg ik herinneringen en kwamen er nog meer rode vlaggetjes  naar boven. Met veel geduld en liefde ging Joke met mij dit “traject” in. Ook als ik een stapje terug nam.

Om dit nieuwe leven aan te gaan ben ik samen met mijn nieuwe relatie bij Joke geweest. Sterk en met veel geduld zat mijn aanstaande man er! Jaaaa mijn aanstaande man. Joke en mijn aanstaande hebben mij door een vervelende periode heen geholpen.

Inmiddels 2 kindjes verder, 2 prachtige mannen en dit jaar gaan we trouwen. Als ik het gevoel heb dat mijn hoofd te vol raakt ga ik nog steeds naar haar toe.

Waarom? Omdat ik me heerlijk voel en wil blijven voelen

Plan een kennismakingsgesprek

Wij nemen binnen twee werkdagen contact op via de methode van jouw voorkeur.