fbpx

Verslag Van Coaching

Eén van onze coach cliënten heeft een verslag gemaakt van haar ervaringen met onze coaching.

Ze geeft hierbij een kijkje in de keuken van de coaching én inzicht in haar persoonlijke zoektocht.

Fien is 25, werkt in Groningen*, heeft een baan als accountmanager en is op zoek naar een leuke partner.

* Ivm privacy hebben we dit een beetje aangepast

You are viewing - Session 2: Defining Your Purpose

Session 5: Coping With Problems

Session 6: Finding Your Superpower

Session 7: Living By Design

Session 2: From Thinking To Taking Action

Drie keer M

Gevoelens zijn voor mij controleerbaar geworden. Wanneer ik een vervelend gevoel ervaar dan probeer ik dit te laten afzwakken door dit gevoel juist toe te laten. Dit kan enorm overheersend zijn en ik voel dit vervelende gevoel vaak op mijn borst of in mijn keel, het voelt drukkend. Ik probeer dan op dit gevoel te focussen en voel dan dat het vervelende gevoel afneemt en weggaat. Wanneer ik intenser last heb van een vervelend gevoel, doe ik dit meerdere malen per dag en ik merk dat dit gevoel op een gegeven moment helemaal weg is. 

Afgelopen sessie stond in het teken van gedachten, over gedachten ben ik de afgelopen weken dan ook gaan nadenken. Ik merk dat mijn gedachten helaas niet zo controleerbaar zijn als hoe ik me voel, mijn gedachten zijn er echt constant en willen toegelaten worden. Afgelopen week heb ik hier eens een beetje mee geoefend. Je kent het wel dat heel hard tegen jezelf zeggen dat je nergens aan wilt denken en er dan de meest random gedachten door je hoofd spoken. Mega frustrerend, maar ik ben er ook achter gekomen dat wanneer je de gedachten laat, deze ook weer weg gaan. Dat is je mindset. Ik vind mijn mindset mega fascinerend, ik probeer dan ook vaak te manifesteren. 

De eerste keer dat ik manifesteerde was twee jaar geleden op Maui Hawaii tijdens een autotocht naar de welbekende Road To Hana. Mijn nicht praatte mij bij over het fenomeen manifesteren en op dat moment in de auto manifesteerde ik van alles. Hoe vaker je aan iets denkt, bijvoorbeeld iets wat je heel graag wilt, des te echter maak je dit in je gedachten. Je gedachten en je mindset geloven dat je dit al hebt of hebt behaald en zo wordt de kans groter dat je dit uiteindelijk ook behaald of krijgt. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen weken vaak een leuke man heb gemanifesteerd, maar volgens mij is hij hartstikke verdwaald of ik heb echt last van het zogenoemde Sex & the City Syndrome ha ha 😉. 

Priyangshu moet mij soms echt even afremmen want wat je manifesteert komt pas voor jou op je pad als het moment daar is en dat heet geduld. Daarnaast komt alles ook niet simpelweg zomaar op je pad terecht, je zult hier echt zelf ook fanatiek mee aan de slag moeten gaan en doelen voor jezelf uitstippelen. Doelen, daar wassie weer! Bij het woord “doelen” voel ik weer een zenuwachtig gevoel opkomen. Wat mij het meest bijgebleven is van sessie twee is om te werken vanaf mijn doelen. Ik ben echt de typische perfectionist die een doel voor haarzelf schetst en hier als een malle naar toe werkt om me vervolgens blij te voelen omdat ik een doel behaald heb. 

Om me voor te stellen dat ik mijn doel behaald heb en daar in te geloven, actie te ondernemen en het potentieel in te zien vind ik best lastig. Je doelen moeten onderdeel worden van je levensstijl. Op die manier laat je de touwtjes een beetje vieren en wordt het behalen van je doel niet zo’n obsessie zoals het dat normaal gesproken is. Ik merk een verschil door wat relaxter in mijn dag te gaan staan.      

Waar ik normaal gesproken op sta met het gevoel dat ik moet presteren, ik mezelf moet ontwikkelen en mij vreselijk laat opjutten door collega’s en vrienden, sta ik nu op en laat ik de dag op z’n beloop. Daarnaast focus ik me op mezelf en minder op de omgeving om mee heen omdat ik hier simpelweg geen controle op kan uitoefenen. Ik focus me op mezelf, daar kan ik immers wel controle op uitoefenen. Dit is een begin, en ik kijk ernaar uit om de komende weken en maanden een verschil te kunnen observeren in de zoektocht naar het vinden en behalen van mijn doelen. Ik kijk bewust elke dag even naar mijn geformuleerde doelen. Door dit dagelijks even te doen, merk ik dat ik bewuster met mijn doelen bezig ben, ik herhaal ze regelmatig. 

Kortom, stof tot nadenken en ik ga mijn gedachten omzetten in acties en mij bewuster focussen op de 3 M’en uit deze sessie; Momentum, Mindset en Manifesteren!