fbpx

Dag 26: Mijn Ideale Leven

Mijn ideale leven

Vandaag gaan we aan de slag met je moodboard en de opdracht uit week 1 over de magische cursus en je ideale leven.

Het lijkt misschien een beetje een gekke overgang na gisteren, van uitzoeken waar je emotionele blauwe plekken zitten naar je ideale leven. Maar als je kijkt naar het ouder-volwassene-kind model, dan is handig om, als je geraakt wordt door anderen of door oud zeer, dat je bedenkt wat je daarmee wilt. 

De eerste stap is misschien om het gevoel eerst rustig te krijgen/ te verdragen (kijk hiervoor nog even bij dag 5 en anders staat er in het boek Gevoel is heel logisch een handleiding over hoe je je gevoel kunt verdragen). 

Gevoel is niet eng, gevoel is informatie! En een gevoel van afwijzing bijvoorbeeld geeft aan dat je graag ergens bij wilt horen. Niks mis mee! Mits je daarbij niet over je eigen grenzen gaat natuurlijk!

En de vraag is dan: wat wil je met de informatie uit je gevoel? 

Daarvoor kan het handig zijn om te weten waar je naartoe wilt.Want als je weet waar je naartoe wilt, je ideale leven, dan is het makkelijker om te beslissen wat goed voor je is.

Dus: vandaag gaan we op zoek naar de doelen en de richting in je leven!

Je kunt doelen hebben op basis van wat je niet meer wilt, maar ook op basis van wat je er juist bij wilt hebben. En daar kan je moodboard en het vrije denken over je toekomst bij helpen.

Kijk eens naar jouw moodboard, wat valt je op? Zijn er thema’s te ontdekken? Wat zijn dingen/omstandigheden die jou gelukkig maken? Kijk ook eens naar je magische cursus opdracht. Kun je daar ook onderwerpen/wensen/behoeften uithalen?

Zou je dan voor jezelf in willen vullen hoe jouw ideale leven eruit ziet? 

Dit is best een pittige oefening. Het gaat er niet per se om dat je alles netjes invult, het gaat om de mindswitch dat het jouw leven is en dat jij moet bedenken wat jij wilt met je leven. Voor sommigen is het makkelijker om het voor over een jaar te bedenken, voor anderen is het makkelijker om het op kortere termijn te bedenken. Neem wel minimaal 3 maanden, anders kom je niet uit de waan van de dag.

Het is niet de bedoeling dat je druk voelt en alles helemaal moet uitdenken. Deze oefening kun je heel makkelijk opdelen: bedenk per onderwerp wat je zou willen. Neem 1 onderwerp per keer. Mijmer een beetje, kijk in je moodboard en wensenlijstje voor inspiratie, praat met anderen. En pas over een paar maanden aan.

Als jij regie wilt hebben over je leven, zijn dit de vragen die je richting geven.

De daadwerkelijke uitvoering en het tempo van uitvoering is stap 2. 

Nu eerst bedenken.

Morgen gaan we kijken hoe je verder.