fbpx

Dag 27: Flow

Flow

Wat een volle week weer hè? Het is belangrijk dat je voor jezelf overzicht houdt. Doe één opdracht per dag en neem meer tijd voor 1 opdracht als het nodig is. Het gaat er niet om dat jij dit programma ‘afvinkt’ het doel is dat jij rust in de tent hebt! Al deze stappen kunnen daarbij helpen, maar jouw tempo is bepalend: niet jij maar je lichaam geeft het tempo aan. En dat kun je maar beter volgen als je rust in de tent wilt!

Let maar eens op de beweging van je buik. Niet op je ademhaling, maar op je buik. Volg het maar een paar minuten.

Merk je dat je rustiger wordt? De meeste mensen doen alles net te snel en raken dan uitgeput. Je eigen tempo volgen, daar is bijvoorbeeld ook de Mindfulness beweging op gebaseerd. 

Vandaag gaan we het hebben over Flow.

Als je in flow bent werken twee systemen in je lichaam perfect samen: je activatiesysteem (je sympatische systeem of je gaspedaal) en je ontspanningssysteem (je parasympatische systeem of rempedaal). Je bent dus zowel alert als ontspannen.

Er zijn verschillende manieren om in Flow te komen. Kijk eens in de bijlage, daar heb ik een lijst met tips voor je. 

Waardoor kom jij in flow? Een oefening die zou kunnen helpen (vooral voor mensen die visueel zijn ingesteld) heb ik ook voor je bijgevoegd. Vind je deze oefening prettig om te doen? Zet hem in je weekindeling/agenda en neem er af en toe even de tijd voor!

Als je deze oefening niet prettig vindt, ben je waarschijnlijk niet visueel ingesteld. Ga dan vooral iets concreets doen uit het lijstje. 

Wil je een praktischer of meer gedegen aanpak van waar je je flow moet zoeken?

Doe dan de talent test op mijn website: daaruit komt direct welke aanpak bij jou het beste past én ook hoe je om kunt gaan met anderen die op een andere manier in flow komen.

Geniet vandaag van het gevoel van flow!