fbpx

programma

Van overleven naar leven

Laat je trauma achter je

Wat kan traumabehandeling voor jou betekenen?

Traumabehandeling is een ruim begrip. Voor de één betekent het behandeling van een (eenmalige) heftige gebeurtenis.
Voor de ander is het leren omgaan met het gevoel niets waard te zijn, geen bestaansrecht te hebben, niet te weten waar je voor leeft.

De belangrijkste graadmeter om te weten of je aan het overleven bent, is dat je vastzit in overlevingsgevoel:
je ervaart paniek, ongeremde woede of zit juist op slot en kunt niet bij je gevoel.

Loslaten pestverleden

Pesten kan voor een continu gevoel van alertheid zorgen.
Leer zelf weer de regie te voelen en een basisveiligheid in jezelf te creëren.

Verwerken trauma werk

Heb je in je werk grensoverschrijdende situaties meegemaakt? Leer hoe je de situatie achter je kunt laten.

Verlatingsangst

Aan verlatingsangst ligt vaak een heel naar gevoel van afwijzing ten grondslag. Als dat gevoel niet meer zo naar is, is het makkelijker om een gezonde relatie aan te gaan.

Bindingsangst

Hier ligt vaak een angst voor verlies aan vrijheid ten grondslag: het gevoel jezelf kwijt te raken in je relatie. Als je daar niet meer bang voor hoeft te zijn is het aangaan ven een gezonde relatie makkelijker.

Verwerken seksueel trauma

Seksueel grensoverschrijdend gedrag geeft vaak naast machteloosheid, onrechtgevoelens en boosheid ook veel schaamte en soms schuld. Het omzetten van deze gevoelens in kracht en het hervinden van de eigen integriteit zijn hierbij belangrijk.

Leren anderen vertrouwen

Als je van jongs af aan geleerd hebt dat je alleen jezelf kunt vertrouwen, is het toelaten van (zorg van) anderen een flinke uitdaging. Maar vertrouwen van anderen kun je leren. Als je jezelf vertrouwt, kun je ook anderen vertrouwen.

Verwerken familiegeschiedenis

Hebben zich in jouw familiegeschiedenis traumatische gebeurtenissen voorgedaan en heb je het idee dat jouw leven daar nog door bepaald wordt? Bepaal je eigen positie en neem de regie over jouw deel.

Verwerken ander trauma

Heb je op ander vlak heftige gebeurtenissen meegemaakt (bevalling, ongeval, overval, verlies, corona, ontslag, ziekenhuisopname of anders)? Met EMDR of focussen kunnen de meeste trauma's behandeld worden.

Voordelen van Trauma behandeling

Je kunt de geschiedenis niet herschrijven, maar je kunt in het hier en nu wel dingen uit het verleden rechtzetten. 

Machteloosheid en gevoelens van onrecht zijn terechte gevoelens, evenals boosheid, paniek, schaamte en schuld. Maar gevoelens zijn signalen en het is belangrijk de informatie eruit te halen, betekenis en logica toe te voegen en actie te ondernomen in het hier en nu. 

Soms zijn de gevoelens zo groot dat er over de pijn verdriet, boosheid en angst zijn ontstaan, soms zelfs meerdere lagen. Waardoor je bang kunt zijn voor de onderliggende boosheid of het verdriet. Door gestructureerd aan de slag te gaan met deze gevoelens kun je laag voor laag de gevoelens op laten lossen, waardoor er weer ruimte ontstaat om echt te leven.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor mensen met traumatische ervaringen, zowel privé als op het werk, mensen met paniekklachten, geblokkeerd verdriet of heftige boosheid.

Investering

Een trauma meemaken is al heftig genoeg, er komt een moment waarop het goed is door te gaan met de rest van je leven en je trauma achter je te laten.

Van overleven naar leven

Top Pakket
4000,- ex BTW
 • Vrijblijvende Intake
 • 20 sessies van een uur,
  10 sessies van twee uur
  of een combinatie Coaching
 • Flexibel in te zetten
 • Gratis Boek "Gevoel is heel Logisch" twv € 24,95
 • € 500,- Korting ten opzichte van de reguliere uurprijs

Van overleven naar leven

de onderste steen
2250,- ex BTW
 • Vrijblijvende Intake
 • 10 Uur Coaching
 • Flexibel in te zetten
 • Gratis boek 'Gevoel is heel logisch' twv € 24,95

Van overleven naar leven

Kort maar krachtig
1125- ex BTW
 • Vrijblijvende Intake
 • 5 Uur Coaching
 • Flexibel in te zetten

FAQ

Staat jouw vraag er niet bij? Neem even contact op met secretariaat@flonker.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

In het algemeen is enkelvoudig trauma, met daarvoor een redelijk stabiele ontwikkelingsgeschiedenis het makkelijkst te behandelen. Dit lukt meestal binnen 5 sessies. Langdurig en/of complex trauma heeft meer sessies nodig. Belangrijk daarbij zijn de vragen of het trauma al lang geleden is ontstaan, of het op veel gebieden effect heeft en of en hoe het trauma gestopt is. Daarbij is ook je huidige leefomgeving en steun van belangrijke anderen van belang.
We helpen je graag met een persoonlijke intake om te kijken wat het beste bij je past.

Elke behandeling valt of staat met de klik die je hebt met je hulpverlener. Mensen met weinig scholing kunnen veel voor je betekenen als ze de juiste snaar bij jou weten te vinden. Mensen met veel opleiding kunnen er helemaal naast zitten als ze vooral het programma goed uitvoeren. De allerbelangrijkste indicatie van een goede hulpverlener is of je je veilig en gehoord of gezien voelt. Globaal kun je zeggen dat hulpverleners vooral op het cognitieve gebied zitten (denken) óf op het gevoelsgebied. Ik denk dat vooral de integratie van beide het belangrijkste is en dat hulpverleners die dat kunnen (gevoel logisch maken) de beste hulpverleners zijn.

Nee, in principe niet.
We kunnen wel doorverwijzen naar psychologen die wel vergoedt worden vanuit de (aanvullende) verzekering.

We houden niet van teveel administratie, vandaar dat we een factuur in 1x factureren. Wil je toch graag in termijnen betalen, neem dan even contact op met secretariaat@flonker.nl.

Hear what others have to say...

Testimonials

”Dui te m civilis eodem qui M magnis eum in quae ab ante, hic quo dis. Magna per aut propositum – per esse utinam gordius.”

Mary D. Moreno

Office manager

”Dui te m civilis eodem qui M magnis eum in quae ab ante, hic quo dis. Magna per aut propositum – per esse utinam gordius.”

Christina Miller

Journalist

”Dui te m civilis eodem qui M magnis eum in quae ab ante, hic quo dis. Magna per aut propositum – per esse utinam gordius.”

Doug Quinones

USLA Student

Vel id v fatalis earum dis D hostem nec te quos ab fuga, est mus est. Eodem cum dis publicarum – hac modo capita viscera a pericula risus est nam honorem.”

Lowell Lambert

Local Radio Host

Get Started - Call To Action

FLONKER coaching

Makkelijk bereikbaar

Praktisch

Verhelderend

‘To the point’

Oplossingsgericht

Contact